COOKING

Παπαρουνοκεφτεδάκια

Τα υλικά μας:

  • 1500 γρ παπαρούνες ( τις έχουμε μαζέψει πριν ανθίσουν , και χρησιμοποιούμε όλο το πράσινο μέρος του φυτού)
  • 700 γρ πατάτες βραστές σε μορφή πουρέ.
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 1 ματσάκι μαιντανό & δυόσμο
  • αλάτι. πιπέρι, ελάχιστο μπαίκιν
  • σπορέλαιο και αλεύρι για το τηγάνισμα

*********

Κάνουμε ένα ελαφρύ βράσιμο τις παπαρούνες μας , τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά, και τις κόβουμε σε μια λεκανίτσα.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, και ζυμώνουμε το μίγμα , όπως θα κάναμε κεφτεδάκια από κιμά. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τα κεφτεδάκια και «ανοίξουν». Καλύτερα να τα γυρίζουμε στο τηγάνι μέσα, με πλατιά μασιά αντί για τσιμπίδα. κι αυτό ήταν!!

Τραγανά πεντανόστιμα παπαρουνοκεφτεδάκια !

( όπως θα καταλάβατε το δυσκολότερο μέρος της συνταγής , είναι να εντοπίσουμε τον αγρό που είναι γεμάτος από παπαρούνες,και επειδή τις μαζεύουμε πριν την ανθοφορία τους, πρέπει να γνωρίζουμε κι όλας το φυτό 🙂 )

********

σολωμός γεμιστός

Σολωμός καπνιστός, γεμισμένος με λευκά ψάρια και αρωματικά βότανα.Ενα θαυμάσιο κρύο πιάτο, που μου αρέσει να φτιάχνω συνήθως για βραδυνό γεύμα. Μια πλούσια πράσινη σαλάτα , ένα ποτήρι δροσερό λευκο κρασί, … και ένα ελαφρύ, δροσερό, και ντελικάτο γεύμα είναι έτοιμο να ικανοποιήσει όχι μόνο τη πείνα μας, αλλά την γεύση και την αισθητική μας..

θα χρειαστώ

  • ένα φύλλο καπνιστό σολομό
  • μια φλυτζάνα βρασμένο ,στραγγισμένο και ψιλικομμένο λευκό ψάρι ( γλώσσα ή μπακαλιάρο)
  • 2 κουτ .σούπας μαγιονέζα.
  • άνηθο.μαιντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλικομμένα)
  • αλάτι (ελάχιστο). τσίλι, χυμός και ξύσμα λεμονιού.
  • σταγόνες ελαιόλαδου για φινίρισμα

εκτέλεση

φτιάχνω την γέμιση λευκού ψαριού, χρησιμοποιώντας το βρασμένο καθαρισμένο ψάρι μας, προσθέτοντας τα μυρωδικά μας, το κρεμμυδάκι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά μας, και τέλος την μαγιονέζα.

Η υφή της γέμισης πρέπει να είναι κρεμώδης, αλλά ταυτόχρονα σφιχτή όσο χρειάζεται, ώστε να σταθεί σωστά.

Ντύνω στη συνέχεια το εσωτερικό ενός μικρού σκεύους ( στρογγυλή φορμίτσα ) με φύλλα σολωμού , δημιουργώντας έτσι την θήκη της γέμισης.

Γεμίζω, κλίνω ( φτιάχνοντας στην ουσία μια μπαλίτσα γεμιστή) και ξεφορμάρω σε πιάτο. Λίγες σταγόνες ελαιόλαδου για γεύση και λάμψη…και έτοιμο!!

Rennesense

…………..

ρολάρουμε μελιτζάνες!

Ενα απλό και πεντανόστιμο πιάτο , που συνηθίζω να φτιάχνω στη κατηγορία των ορεκτικών. ειναι τα γνωστά ρολάκια μελιτζάνας ,

γεμιστά με τυριά και λιαστή ντομάτα,περιχυμένα σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας-βασιλικού. και πασπαλισμένα με μοτζαρέλα.
Τα έχω συναντήσει σε πολλά restaurants  σε διαφορετικές εκδοχές ( ψημένες οι φέτες μελιτζάνας ή διαφορετική γέμιση τυριών ) το συμπέρασμα μου το τελικό όμως ήταν ότι
η δική μου παρασκευή είναι πιό νόστιμη.


Διαλέγουμε μελιτζάνες μακρουλές . στην εποχή τους ( ασπόριαστες) και τις τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ενα χρυσαφί χρωμα.
.Ετοιμάζουμε ενα μείγμα λευκών και κίτρινων μαλακών τυριών μαζί με ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.

Ρολάρουμε και σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα έχουμε ως προετοιμασία .ενω προσθέτουμε τη σάλτσα και τη μοτζαρέλα τη στιγμή που θέλουμε να τα ψήσουμε.
Τα ψήνουμε σε προθερμενόμενο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 10 λεπτα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Rennesense

λιγκουίνι με θαλασσινά!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά, λατρεύω τα θαλασσινα!Αυτή δε η μακαρονάδα, θεωρώ πως είναι ένα απο τα πιο νόστιμα πιάτα, που εκτός από την νοστιμιά της , θα σας βγάλει επίσης ασπροπρόσωπους σε ένα ιδιαίτερο γεύμα ,συνοδεύοντας τέλεια ένα λευκό ή ροζέ κρασί

Πλούσιο απο φρέσκα θαλασσινά ( μύδια, καλαμαράκι, γάπαρη,χταπόδι,γαρίδες) μαγειρεμένο με

 φρεσκα λαχανικά. αρωματικά βότανα, λευκό κρασί, λιγκουίνι. … και πολυ μεράκι!

Οποιος ισχυρίζεται οτι τα γευστικότερα  πιάτα ειναι «ιδιότροπα» ή  » περίπλοκα» στην κατασκευή τους……..   α υ τ α π α τ ά τ α ι.

Αν τα θαλασσινά μοσχοβολούν θάλασσα, ( το Α και το Ω } με  δυο, τρεις  απλες τεχνικές.χρησιμοποιώντας τους σωστούς χρόνους  και τις σωστές αναλογίες..κάνεις «γευστικά θαύματα»  !!

the recipe

υλικά:


  • φρέσκα θαλασσινά ( μύδια, καλαμαράκι, γάπαρη,χταπόδι,γαρίδες)
  • 2 ντομάτες σε καρέ + ντοματοχυμό, μαιντανό,σκόνη σκόρδου,κρεμυδάκι φρέσκο, αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο , λίγο λευκό κρασί ( για την σάλτσα μας)
  • 1 πακέτο λιγκουίνι ( βρασμένα αλντέντε)
  • παρμεζάνα

ας μαγειρέψουμε

Σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμυδάκι,και διαδοχικά προσθέτουμε τα θαλασσινά μας, αφήνοντας τελευταία τα μύδια.Σβήνουμε με κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα κι ολα τα υπόλοιπα υλικά , ώστε να έχουμε μια σάλτσα με θαλασσινά.

Προσθέτουμε το λιγκουίνι ( που έχουμε βράσει και σουρώσει) και τελειώνουμε προσθέτοντας τριμμένη παρμαζάνα και μαιντανό σε πούδρα.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά όλα μαζί….. και έτοιμο!:)

Rennesense

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: