Birthday

Μου αρέσουν τα γενέθλια.

 Οι ευχές, τα δώρα, η τούρτα!!

Αυτή η μέρα μου ανήκει. 

 Εκτιμώ κάθε στιγμή στη ζωή μου.  Tο ότι κατάφερα να μεγαλώσω ένα χρόνο παραπάνω δεν είναι ιδιαίτερο επίτευγμα. 🙂 Είναι όμως το ότι έφτασα μέχρι εδώ υγιής και ασφαλής.

 Είναι η προσωπική μου «πρωτοχρονιά».  Και όπως κάθε πρωτοχρονιά κάνω τον απολογισμό μου, βάζω νέους στόχους και αρχίζω νέα ξεκινήματα.

********

Στα γενέθλια παίζει τούρτα. 🙂

Η δικιά μου τούρτα.

Κι ας έχει όσα κεράκια θέλει πάνω της. 🙂

Γιατί τα χρόνια δεν έχουν πάντα σημασία. Σημασία έχει το feeling. Αυτό που νιώθεις. Μην ξεχνάς ότι και η ηλικία είναι ο μέσος όρος τριών πραγμάτων. Της ηλικίας, του πόσο σε κάνουν οι άλλοι και του πόσων ετών νιώθεις. Και αυτό που νιώθεις μέσα σου είναι αυτό που σε ορίζει !!!

 Δεν αναρωτιέμαι πια “τι θα γίνω όταν μεγαλώσω”. Έχω μεγαλώσει. 🙂

Δεν μετανιώνω για τίποτα (τουλάχιστον την ημέρα των γενεθλίων μου).  Η ζωή συνεχίζεται και ο χρόνος σε κάνει να ξεχνάς.


Ένα δάσος από φλογισμένα δέντρα, τα αναμμένα κεριά στην τούρτα μου επάνω. Τα στρίμωξα να κάνω χώρο να καρφωθούν όλα. 🙂 Αλλοίμονο αν χώρο δεν βρω …

 Ας μη σβήσει η πυρκαγιά.!!!! Ας καεί, τόσο το δάσος όσο και το γλυκό, και εγώ σαν ένας νέος Νέρωνας ας καθίσω εκεί πλάι να θαυμάζω το έργο του εμπρησμού μου υπό τις επευφημίες των φίλων μου και τις εγκάρδιες ευχές τους.

Σήμερα, και κάθε μέρα από σήμερα, με αγαπώ περισσότερο. Και θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερη, ως άνθρωπος. Να νιώθω νέα, να αγαπώ, να βοηθώ, να αναπνέω, να χαμογελώ, να κάνω τους άλλους να χαμογελούν.

Δεν υπάρχει καλύτερη υπόσχεση από αυτήν για κάποιον που αποχαιρετά έναν ακόμη χρόνο και υποδέχεται έναν καινούριο.

……….

Πάντα ήμουν της άποψης πως τα γενέθλια είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες στην ζωή του κάθε ανθρώπου…

Τα γενέθλια σηματοδοτούν την ίδια την ύπαρξη μας!

Και κάθε χρόνο την ίδια μέρα χτυπά το καμπανάκι της αφύπνισης για να μας υπενθυμίσει όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους υπάρχουμε. Ο χρόνος κυλάει με τον ίδιο ρυθμό για όλους, aπλά κάποιοι έφτασαν νωρίτερα, κάποιοι αργότερα και οι αφίξεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Αλλά και η ιστορία του εορτασμού των γενεθλίων μέσα στον χρόνο έχει ενδιαφέρον!

( Η πιο παλιά αναφορά μπορεί να αναχθεί σε προχριστιανικές περιόδους, τότε που οι γιορτές αυτές σκοπό είχαν να προφυλάξουν από κακά πνεύματα.Στους ειδωλολατρικούς πολιτισμούς πίστευαν ότι κακά πνεύματα επισκεπτόταν τους ανθρώπους την ημέρα των γενεθλίων τους. Για να προστατεύσουν το άτομο που είχε γενέθλια από το κακό αποτέλεσμα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να το επισκέπτονται και να κάνουν γλέντι με αρκετό θόρυβο, ώστε τα κακά πνεύματα να φοβηθούν και να φύγουν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμα η συνήθεια των δώρων και των ευχών για τον εορτάζοντα. Ωστόσο, αν κάποιος έφερνε δώρο, θεωρείτο καλός οιωνός γι’ αυτόν που είχε τα γενέθλια.

Το έθιμο των αναμένων κεριών στις τούρτες άρχισε από τους Έλληνες. . . Γλυκίσματα με μέλι στο σχήμα του φεγγαριού, φωτισμένα με κεράκια τοποθετούντο στους ναούς και τους βωμούς της ‘Αρτεμης. . .  Τα κεράκια των γενεθλίων, στην πίστη των απλών ανθρώπων, είναι προικισμένα με ιδιαίτερες μαγικές ιδιότητες να ικανοποιούν ευχές. . .. Αναμμένα κεράκια και τελετουργικές φωτιές είχαν μια ιδιαίτερα απόκρυφη σημασία από τότε που ο άνθρωπος έστησε τον πρώτο βωμό για να λατρέψει τους θεούς του. Η συνέχεια ) εδώ

αλήθεια. ήξερες ότι…

η τέχνη ή επιστήμη της αριθμολογίας θεωρεί ότι η ημερομηνία γέννησης έχει παλμό , και ότι η μελέτη αυτού του ξεχωριστού παλμού για τον καθένα , μπορεί να δώσει πληροφορίες με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να γίνουν προβλέψεις για μια μεγάλη περίοδο της ζωής του καθενός μας ή να έχουμε πληροφορίες για τον χαρακτήρα του ατόμου? Για περισσότερα εδώ

Τι χρώμα έχει η ημερομηνία που γεννήθηκες; 🙂 Ναι , καλά διάβασες 🙂 και για πιό πολλά εδώ

*****

πηγές :
http://logotexnikoperiboli.blogspot.com/2015/07/blog-post_3

http://www.pharmalista.gr/

https://fiolito-logies.blogspot.com/

Αφορμή: η σημερινή ημερομηνία.. με παλμό 5 & χρώμα λευκό !! my Birthday !! 🙂

Κι ενώ ο φούρνος μου ψήνει ολημερίς αφράτες λιχουδιές για να κεράσω οικογένεια και φίλους…. 🙂

στους ενδιάμεσους χρόνους σκέφτομαι ότι, συλλέκτες εμπειριών είμαστε κι όχι αριθμομηχανές ρυθμισμένες να μετρούν τον χρόνο που απλά περνάει… Στη ζωή, αυτό που έχει σημασία είναι να δίνεις χρώμα στον χρόνο που περνά, να συλλέγεις όσο πιο πολλές εμπειρίες μπορείς και να δημιουργείς υπέροχες αναμνήσεις που θα σου προσφέρουν μικρές δόσεις ευτυχίας κάθε φορά που θα τις φέρνεις στο μυαλό σου!

Μεγαλώνω και νιώθω ευλογία γι’ αυτό!! κάποιοι στον κόσμο δεν έχουν αυτή τη τύχη…

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω , ευχές που τρύπωσαν στην καρδιά μου…

Και η χαρά και η διάθεση για πάρτυ.. έκδηλη! 🙂 🙂 🙂

«Να μην αρνιέσαι τη νιότη σου ως τα βαθιά γεράματα..» (Καζαντζάκης)

Θα ήθελα σαν επίλογο ( σε αυτή την γιγαντοανάρτηση 😛 ) κάποιες σκέψεις που αγαπώ, από την Ιζαμπέλ Αλιέντε . ❤

Σηκώνεσαι, ξεσκονίζεις τα ρούχα σου και τα μαλλιά σου και ξανακοιτάζεις την εικόνα.

Και τότε όλα σταματούν γύρω σου…...

και εσύ μέσα στο ακινητοποιημένο σύμπαν κατευθύνεσαι προς την αφίσα και εκείνη ακριβώς τη στιγμή βλέπεις αυτό που τόσο καιρό ήταν μπροστά σου:

Δε γιορτάζεις που μεγαλώνεις ή που γερνάς. Γιορτάζεις το γεγονός ότι κατάφερες να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα, όπου κι αν είναι αυτό.

So far so good σωστά; Γιορτάζεις όλα αυτά που είσαι τυχερός να αποκαλείς «δεδομένα» φίλους, οικογένεια, σπίτι, υγεία και εν τέλει ζωή. Συνεχίζεις βέβαια να μην καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να γιορτάζεις ειδικά εκείνη τη μέρα και όχι όλο το χρόνο αλλά at the end of the day you are alive so, celebrate!

ps: Ζητώ την επιείκια σας για το μέγεθος της ανάρτησης, όμως please , 🙂 δείξτε κατανόηση 🙂 αλλωστε σήμερα είναι η «δική μου μέρα» και μια δόση υπερβολής.. δικαιολογείται 😛

Μοιράστηκα μια ιδιαίτερη μέρα μαζί σας, κάτι που μου έδωσε απίστευτη χαρά! Σε κάθε διαδυκτιακό μου φίλο εύχομαι, χαρούμενες δημιουργικές μέρες, δραστήριο πνεύμα, και χαμόγελα..πολλά χαμόγελα 🙂 🙂 🙂 🙂

Rennesense

9 σκέψεις σχετικά με το “Birthday

Add yours

  1. Να και η αφεντιά μου, (με μια μέρα καθυστέρηση!), έρχεται φορτωμένη ευχές καρδιάς και με πολύ πολύ όρεξη να γευτεί συνοδεία της super μουσικής και την πολυώροφη και «έξυπνη» τούρτα!!! 😉
    Τα γενέθλια και για μένα είναι πολύ σημαντικά και φροντίζω πάντα να περνώ καλά γιατί κάπου διάβασα πως η μέρα των γενεθλίων μας σηματοδοτεί όλη την χρονιά! 😛
    Πάμε τώρα για τις ευχές που νομίζω καλό είναι να είναι απλές και ας μας φαίνονται κοινότυπες! 😉
    Εύχομαι, Ειρήνη μου, να έχεις πάνω απ΄όλα υγεία, κατανόηση, συμπόνια, φως και αγάπη στη καρδιά σου! ❤
    Και ένα μικρό δωράκι (The 4 points Ayurveda) (Ινδική ιατρική που ακολουθώ).
    S Stop what you are dioing
    T Take 3 deep breaths
    O Observe what' s happening
    P Proceed with awareness

    Και ένα μικρό δωράκι ακόμα:
    "Ο καλύτερος μας δάσκαλος, είναι το τελευταίο μας λάθος"! 😛

    Πολλά πολλά γιορτινά και χαρούμενα ΑΦιλάκια σου στέλνω και να σε χαίρεται και η ομάδα! 🙂

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Και μετά από τον ‘παρατεταμένο’ γενέθλιο εορτασμό ( πάντα χρειάζομαι και την επόμενη μέρα, που συνήθως είναι μια μονοήμερη εκδρομούλα, για να «αεριστεί» λίγο και το μυαλό 🙂 )
      … επιστρέφω στο σπίτι και στο e- σπίτι..και τι βλέπω?

      Βλέπω με τόοοση χαρά και συγκίνηση, τα «καλούδια- δώρα » σου, στο «πανέρι» των σχολιασμών 🙂

      Ευχές ανεκτίμητες κι απο καρδιάς !! ( οι απλές όπως λες) ❤

      Ευχές χρήσιμες!! ( the 4 points Ayuverda) 🙂

      ..και το πολύ υπέροχο τελευταίο !!
      ("Ο καλύτερος μας δάσκαλος, είναι το τελευταίο μας λάθος"!
      που θα το κρατήσω σε ιδιαίτερη θέση στο μυαλό μου…. ξέρεις…εκεί στη γωνίτσα του μυαλού, με τις υπενθυμήσεις SOS 🙂 ❤

      Σε ευχαριστώ Στεφανία μου μέσα από την καρδιά μου για τις πανέμορφες ευχές ειλικρινούς αγάπης!!! ❤

      ps: χαίρομαι που πέρασες όμορφα στο party-post και θέλω να πιστεύω ότι η "πολυόροφη" τούρτα χώνεψε μετά ευκολίας, με τόση μουσική και χορό 😛 🙂

      Στέλνω τα Α(φιλιά) μου & ευχές για γαλήνη και ομορφιά στη ζωή σου!!!

      Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Χμμμμμμ, εγώ γιατί δεν βλέπω τις ευχές μου εδώ; Τι έκανα πάλι βρε Ειρήνη μου; Καλά, πάτησα «μου αρέσει» και λησμόνησα το σχόλιο; Ή κάτι έκανα λάθος; Έλα Παναγία μου!
    Κορίτσι μου, σού εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου, Χρόνια πολλά. Να τα εκατοστήσεις κορίτσι μου. Γεμάτη υγεία, χαμόγελα, πολύ αγάπη, δημιουργικές στιγμές, στιγμές προσωπικές μέσα σε αγαπημένα πρόσωπα και ναι, γιατί όχι, ροζ συννεφάκια και αποδράσεις.
    Με κάθε μου ευχή.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑